Het Kerspel
staat borg voor zorg!

NIeuws uit groep 1-2a

13-10-2022
Beste ouders,
Wat hebben we veel gedaan de afgelopen weken! Zoals jullie weten, zijn we gestart met een project over het bos en het zuinig omgaan met de natuur. In de klas is een mooi bos gemaakt. Er zijn heel wat wc-rollen geverfd, daar hebben we een prachtige boom en een struik van geknutseld. De kinderen zijn soms verkleed als de boswachter, en er wordt ook gepicknickt in het bos. Leuk hoor! We zijn aan het oefenen geweest met het scheiden van afval. De kinderen hebben een groene, grijze, oranje, blauwe en gele bak gemaakt. Daar wordt heel wat ingegooid! 😊
We kregen een imker op bezoek, zij vertelde de kinderen over de bijen en over hoe honing wordt gemaakt. En dat het zo belangrijk is dat er bijen zijn!
De Kinderboekenweek kwam er ook nog tussendoor. Groep 4/5 heeft een raadselboek over dieren voor ons geschreven. Wij mochten kiezen wie van hen de gouden griffel en het gouden penseel verdiende. Daar hebben we heel serieus over nagedacht en samen gestemd.
Er kwamen in de Kinderboekenweek steeds andere juffen voorlezen in de klas. En het boek 'De blaadjesdief' is favoriet!
We hebben de klank -b- geleerd, van boek, boswachter en boom. En op de onderzoekstafel bekijken de kinderen allerlei herfstvruchten. Sommigen hebben best moeilijke namen hoor.
Na de herfstvakantie werken we lekker verder over de herfst, want daar is nog zoveel over te leren!
Een hele fijne vakantie allemaal!
Groetjes van alle kinderen van groep 1-2a, en van juf Leonie en van juf Jessica