Het Kerspel
staat borg voor zorg!

Kersteten in 5A

22-12-2018
Wat een gave, gezellige en sfeervolle avond was dit!

Hier een korte sfeerimpressie van het kersteten in groep 5a:
Alle kaarsjes gingen om vijf uur aan. Dan ontstaat er al zo'n gezellige, warme sfeer én toen moesten de kinderen nog binnen komen.
Marije en Sietse wilden me (vanuit de oudervereniging) komen helpen klaarzetten en de ouders van Tess aten gezellig een hapje mee.
Vervolgens kwamen de eerste kinderen blij aanlopen. Zo trots als ze hun gerechtjes en kerstkleding bij de deur lieten zien, super leuk.
Kieran beet de spits af met zijn broodjes kruidenboter en ook wat lekkere glutenvrije crackers voor Tyas.
Gelukkig was Levi ook eindelijk weer beter! Hij had wraps gemaakt en kon niet genoeg krijgen van de kwarktaart van Emma. Goedzo jongen. Lekker aansterken.
Jana heeft de sterren van de hemel gebakken met haar mooie rendier cup cakes. Wat waren deze goed gelukt zeg!
Hugo stond heel trots zijn zelfgemaakt sterpizza's op te dekken, hoe schattig. En niet te vergeten: er moest ook een mooie lichtjesslinger omheen. Om alles werd gedacht.
Casper had heerlijke krentenbroodjes mee. Bij navraag hoe hij ze gemaakt had, dook hij onder zijn tafel: 'Ja dat weet ik niet, Papa heeft ze gemaakt!'. 
Olaf speelde origineel voor kerstman met zijn kerstmuts boven zijn chique pak.
Senna had lekkere én verantwoorde snoep/fruit spiesjes gemaakt, heel gaaf op een halve meloen geserveerd.
Timo en Casijn kwamen als echte heren binnen. Compleet in twee óf driedelig kostuum en voorzien van stropdas of bijpassende Minion strik. Timo had sneeuwpoptoetjes mee en Casijn mocht het voorgerecht maken: een heerlijke, zélfgemaakte tomatensoep.
Aishu had zelfgemaakte 'Rotibrood' mee. Riek en Masja wilden ook wel even proeven, wat was dit lekker zeg! Dat smaakte naar meer.
Emma was creatief in de weer geweest met een kwarktaart en wat chocoladefiguren. 'Deze heb ik zelf 'gebakken' juf!', zei ze trots. Heel knap lieve meid!
Merlijn had fruitspiesjes gemaakt en Dave kon niet wachten tot hij aan zijn warme kipjes kon beginnen. 
Izzy zag er als een betoverende kerst Elza uit. Wat een mooie jurk had ze aan!
's Middags was hier en daar nog een traan te zien over een kerstplek, maar 's avonds toverde Evandro zijn plaats om tot 'gangstertafel'. Bianca mocht hier gerust even bij komen zitten, als ze dit durfde tenminst. Ook had hij een schaal met heerlijke lasagne mee. Wat was dat smullen zeg.
Dana had worstenbroodjes mee en een echte tijgerkersttrui aan. Een gevaarlijk lekkere combinatie!
Toen iedereen in de klas aanwezig was en al het eten een plekje had gekregen, werd 'Restaurant groep 5' geopend. Eerst werd er een rondje naar alle mooie kerstkleding gekeken en vervolgend deden we de handen bij elkaar voor een kort gebed. Even bedanken voor al het moois en lekkers om ons heen, voor alle gezelligheid én gezondheid. En even stilstaan dat dit niet altijd vanzelfsprekend is.
Vervolgens werd de soep getapt als voorgerecht en kwamen de rondes een voor een voorbij.
Lianne deed samen met Izzy een dansje op het liedje 'Niets in cooler dan kerstmis'. Met stralende koppies deden ze hun dansje voor de klas. Izzy deed hierbij ook nog een stukje solo op haar gitaar! Knap gedaan meiden.
Ook mochten we deze avond twee keer genieten van het Kerstverhaal. Het eerste kerstverhaal werd door Isabel, Aishu, Tess en Jana uitgespeeld. Omdat de twee kerstverhalen wat op elkaar leken, hadden de meiden een nieuwe tekst bedacht bij 'Sjok, sjok, sjok liep het ezeltje'. Mooi hoe ze zoiets al zelf kunnen bedenken. Heel leuk meiden.
De tweede groep liet hun toneelstukje zien op de originele versie van 'sjok, sjok, sjok liep het ezeltje'. Olaf liep als Jozef en Dana als Maria, opweg maar Betlehem. Mike fungeerde uiterst goed als ezel én liep deze avond dus de héle weg naar Betlehem met Dana op zijn rug. Vervolgens kwamen ze bij de herbergier 'Casijn' aan. Die hen alleen nog een warme stal kon bieden. Wat een kerstsfeer! Als klap op de vuurpijl schoof daar Senna het spel in en kwam als baby Jezus ter wereld. 
Met een groot applaus voor de bedachte acts, gingen we vervolgens over op de toetjesronde. Nu waren dan eindelijk de lekkere brownies van Lianne aan de beurt (waar de moeders al de hele avond naar uitkeken).
Kieran, Tyas en Joey zaten zo heerlijk met elkaar te kletsen, dat ze af en toe het eten vergaten. Wat een gezelligheid mannen. Het was daarna wel wat 'dooreten' als de volgende ronde eraan kwam.
Na de toetjesronde waren de buikjes echt helemaal vol. Tijd om samen op te ruimen en naar huis te gaan. Bedankt voor jullie hulp bij het maken van de gerechtjes ouders en bedankt voor jullie behulpzame aanwezigheid hulpouders.
Ik hoop dat we allemaal hele fijne feestdagen hebben gehad en dat de kinderen hebben genoten van de vakantie. De beste wensen voor dit komende jaar! Dat we allemaal gelukkig én gezond mogen zijn. Aankomende dinsdag gaan we weer fris van start! Tot dan!